Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται...χειμώνας

Τους τελευταίους τρεις μήνες και μάλιστα ύστερα από τη βίαια δεξιά μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κίνημα βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα, δίχως προηγούμενο, κατά πολλούς δικαιολογημένο, μούδιασμα. Ο κόσμος της Αριστεράς, που προδόθηκε από τον, πλέον, μνημονιακότερο των μνημονιακών, Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς συνεργάτες του, καλείται να διαβιεί υπό μια κυβέρνηση υπαλλήλων των δανειστών που, υποστηρίζοντας επιθετικά, μάλιστα, το νέο μνημονιακό πρόγραμμα, θα ολοκληρώσει την υλοποίησή του κόντρα σε κάθε εμπόδιο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι, κανένας τίτλος αριστερού, καθώς και κανένα αριστερό πρόσχημα, δεν μπορεί να κρύψει το ντροπιαστικό και προδοτικό ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μειώσεις του ποσού των συντάξεων, το πάντρεμα κύριας και επικουρικής, η συστέγαση των ασφαλιστικών, οι απελευθέρωση των κατασχέσεων, οι μειώσεις των δαπανών του δημοσίου και η μη καταβολή οικογενειακών και κοινωνικών επιδομάτων, είναι μόνο λίγα από τα νέα δεδομένα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Ο τομέας της παιδείας, από το 2009 έως σήμερα έχει κατακρεουργηθεί με τις ανελέητες μειώσεις δαπανών, με αποτέλεσμα όχι μόνο τις πολυάριθμες κενές θέσεις καθηγητών και δασκάλων σε όλες τις βαθμίδες και τη δυσλειτουργία του τομέα της ειδικής αγωγής, αλλά επίσης, οι όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται εν ενεργεία στην εκπαίδευση είναι απλήρωτοι.

Στις ως τώρα κινητοποιήσεις της περιόδου, μετά τις τελευταίες εκλογές, η προσέλευση του κόσμου είναι μικρή. Μουδιασμένοι όλοι στον καναπέ τους παρακολουθούν στα ΜΜΕ τη ζωή τους να υπόκειται και σε άλλες "περικοπές δαπανών" παρ'όλα αυτά όμως τα κεφάλια αρνούνται να σηκωθούν. Την περίοδο αυτή όμως, είναι χρέος του καθενός από εμάς να συμβάλλει στην αναζωπύρωση των κινημάτων. Να αναβιώσουμε τις πλατείες του 11' και το κίνημα των Αγανακτησμένων χωρίς να τα αφήσουμε αυτή τη φορά να σβήσουν. Ο λαός οφείλει για το σήμερα και το αύριο να μάχεται για να διατηρεί τα κεκτημένα του και να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο. Το αύριό μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Το χειμώνα που έρχεται, παράλληλα με την κινητοποίηση του λαού, το σιχαμερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλυφθεί ολοκληρωτικά. Η καταστολή και ο περιορισμός των διαδηλώσεων με νόμο και ασπίδες δε θα αργήσει να φανεί. Δείγματα μας έχουν δωθεί ήδη άλλωστε. Ένα ισχυρό και απαλλαγμένο από αυστηρές κομματικές ταυτότητες κίνημα έιναι η απάντηση στις κτηνωδίες τους. Με ενωμένη τον κόσμο της Αριστεράς, ήρθε η στιγμή να καταλάβουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι συνεργάτες\υπάλληλοι τους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ότι, σε αυτόν εδώ τον τόπο κυρίαρχος είναι ο λαός κι όχι οι πολιτικές και τα συμφέροντά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου