Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία: Πρώτος γύρος. (Élections régionales françaises: 1er tour.)

Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας, σε όλο του το ιδεολογικό φάσμα, έμεινε εμβρόντητος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών της χώρας, που διεξήχθησαν στις 6/12. Το ρατσιστικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, εθνικιστικό και φασιστικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνικό Μέτωπο (Front National) απέσπασε το 28% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο παίρνοντας το προβάδισμα σε 6 από τις 13 περιφέρειες. Το δεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με επικεφαλής τον Νικολά Σαρκοζί, κατάφερε να συγκεντρώσει το 27% και να στείλει στην τρίτη θέση το κόμμα των σοσιαλιστών του Φρανσουά Ολάντ, με ποσοστό 23,5%. Είναι φανερή λοιπόν η ήττα που δέχθηκε το κυβερνόν κόμμα λόγω της κοινωνικής, οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια που κυβερνά.

Κανένα κόμμα, παρ'όλ'αυτά, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50% σε κάποια από τις περιφέρειες, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο, την Κυριακή 13/12. Με σύνεση ο γαλλικός λαός οφείλει να ανατρέξει στην ιστορία, τόσο της Γαλλίας όσο και την παγκόσμια και να αναγνωρίσει τα δεινά που υπέστη η ανθρωπότητα στηριζόμενη σε τέτοιες ιδεολογίες.

Μαρίν Λεπέν aka "η Φασίστω"
Η άνοδος του FN οφείλεται στο φόβο που έχει καταβάλει το γαλλικό λαό για μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση, όπως εκείνη της 13ης Νοεμβρίου, που κόστισε τη ζωή 130 Γάλλων πολιτών. Οι βομβαρδισμοί της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας και η εν γένει ιμπεριαλιστική πολιτική που ασκεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι γεγονός. Είναι λοιπόν φανερό ότι η ίδια η τακτική της Γαλλίας είναι που οδηγεί στα κάτοθι αποτελέσματα:

1. Ασκόντας ιμπεριαλιστική πολιτική στη Συρία, στο πλευρό των ΗΠΑ, εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και γίνεται άμεσος στόχος για τη διεθνή τρομοκρατία.
2. Εντείνοντας την κατάσταση, δίνει με το δικό της τρόπο συνέχεια στον ατελείωτο αριθμό προσφύγων συνανθρώπων μας που υποφέρουν όντας στη μέση ενός πολέμου επίδειξης δυνάμεων και ελέγχου πολύτιμων γεωστρατηγικών και πλουτοπαραγωγικών περιοχών.
3. Έχοντας η ίδια, μαζί με τους συμμάχους της, εκθρέψει το ISIS και συνεχίζοντας του βομβαρδισμούς, έρχεται αντιμέτωπη με το τερατώδες κατασκεύασμά τους.

Ο γαλλικός λαός, παρασυρμένος από το φόβο και την ξενοφοβία που το ίδιο το σύστημα αφήνει τις ακροδεξιές ρητορίες να του καλλιεργούν, παραβλέπει το γεγονός ότι εχθρός είναι το σύστημα και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγουν οι σύγχρονες Μεγάλες Δυνάμεις και στρέφεται ενάντια στο συνάνθρωπό του ασπαζόμενος τις ιδέες της ιδεολογίας αυτής που έχει χαράξει τις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας.

Το στοίχημα τώρα για το γαλλικό λαό είναι να σπάσει τα δεσμά του φόβου, να αντικρύσει την πραγματικότητα που θέλουν να του κρύψουν οι δικοί του δυνάστες, να έρθει αντιμέτωπος με τον πραγματικό εχθρό, να γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία και να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων και απέναντι στους ιμπεριαλιστές, που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό του χρήματος και της ισχύος.

Την Κυριακή 13\12 ο γαλλικός λαός οφείλει να λιώσει στο έδαφος το FN που, μόλις δύο χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές, είναι έτοιμο να αποτελέσει το μαύρο σκουλήκι της σύγχρονης γαλλικής ιστορίας. Μια πιθανή εκλογή του FN σημαίνει εκφασισμό της κοινωνίας, στροφή από τον ανθρωπισμό στην ξενοφοβία και μια εσωστρέφεια δίχως τέλος που θα κοστίσει πολύ στο μέλλον της Γαλλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου