Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Απολύτως καθυποταγμένοι και στα τέσσερα, οι κυβερνόντες, σε πλήρη σύγκλιση με τις απαιτήσεις των αφεντάδων τους, φέρνουν την πρόταση για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Καιρό τώρα πια γνωρίζουμε όλοι το περιεχόμενο του όρου "μεταρρύθμιση" όταν ξεστομίζεται από μνημονιακά χείλη. Έτσι λοιπόν, είναι πρόδηλες οι περικοπτικές διαθέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ως αποτέλεσμα της υπερψήφισης του 3ου κι επαχθέστερου μνημονίου, η κυβέρνηση οφείλει να περικόψει 2 δις ευρώ που θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Ένα χρέος το οποίο κάποτε οι ίδιοι χαρακτήριζαν επαχθές και μη βιώσιμο. 

Το νομοσχέδιο αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
1. Μείωση των κύριων συντάξεων 15-30% για τους συνταξιοδοτουμένους από 1\1\2016.
2. Τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες.
3. Δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζομένους με μπλοκάκια και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, κάτι που θα οδηγήσει στην αναγκαστική έξοδό τους από το επάγγελμα για να γλιτώσουν την φοροκαταιγίδα.
4. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2020, πράγμα που θα οδηγήσει πάνω από 370.000 συνταξιούχους να διαβούν το κατώφλι της φτώχειας.
5. Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα "υπερταμείο", που θα προσθέτει ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους λόγω του μοιραίου οργανωτικού χάους που θα επικρατήσει.

Όλα τα παραπάνω ακόμα δεν έχουν συζητηθεί με τους θεσμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται η χειροτέρευση των όρων του νομοσχεδίου. Κατά πάγια πρακτική πια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμορφώνονται πλήρως με τα αιτήματα των δανειστών, παρά τις εικονικές αντιθέσεις που προσπαθούν συνεχώς να προβάλλουν. Η ταφόπλακα που φέρει το όνομα "ασφαλιστική μεταρρύθμιση" έρχεται να προστεθεί στα 5 χρόνια λιτότητας που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πλέον οδεύουν προς συγχώνευση με τους ενδοκοινοβουλευτικούς ομοϊδεάτες τους, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων. Μέσα στο μνημονιακότερο των μνημονιακών κοινοβούλιο, σε λίγο καιρό θα κριθεί το μέλλον του δημοσίου αγαθού της ασφάλισης και ως κατά συνέπεια το μέλλον όλων μας. 

Στα σχέδιά τους απαντάμε με αντίσταση. Για την ακύρωση των μνημονίων και την παύση πληρωμών. Τη διαγραφή του χρέους, την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας. Την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διαχείριση των μέσων παραγωγής από τους εργάτες. Για την επανάσταση και την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας. Μην τους αφήσουμε σε ησυχία. 

Όταν ο νόμος τους γίνεται περιορισμός των ονείρων μας, σπάμε το νόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου